dimarts, 3 de juny de 2008

LA PUBLICACIÓ DE LES BALANCES FISCALS ¿REALITAT O FICCIÓ?


Primer va ser l’estatut, després el traspàs de rodalíes, més tard i molt recent va ser el transvasament de l’ebre i ara ens toca un altre tema, el qual ens afecta a tots: el finançament.

La promesa estrella al debat d’investidura d’en ZP va ser la publicació de les balances fiscals per al 8 de juny.
Tal i com es pot llegir a la noticia publicada al diari avui, segons paraules d'en Solbes:

"Una cosa és un compromís solemnitzat a l’escalfor d’un debat d’investidura per buscar l’abstenció de CiU i una altra és el treball tècnic i humà necessari per complir-lo".

Ja no és mentir per mentir, sinò que es tracta d'algo més que això, d'anar més lluny i fer servir el dit famòs de "La fí justifica els mitjans", es a dir, necessites una abstenció (en aquest cas del grup CiU) doncs digues alguna cosa maca i atractiva per aconseguir el que vols, que un cop aconseguit ja no hi ha marxa enrera i després et desentendràs.

Tal i com s'explica a la mateixa noticia, ara parlen d'ajornar la publicació de les balances fiscals a una dada concreta compresa entre els mesos del juliol i l'agost (¿quina dada? ¿Quan? ¿Com?). Paraules d'en ZP al debat d'investudura: “Em puc comprometre que abans de dos mesos el ministeri d’Economia i Hisenda publicarà les balances fiscals per primer cop al nostre país”--> Doncs a continuar esperant....

Resulta que ara el que ha passat segons el ministeri d'Economía i Hisenda és que com el calendari ha sigut diferent, l'organigrama no es va tancat fins passat un més des de la investidura i clar que el que passa és que “Portem només un mes treballant en les balances fiscals i ara ens faltaría el segon mes”.

Sí, així és clar, i el tercer, i el quart i el conquè, el sisè, setè, etc., fins que arribi l'hora de cel.lebrar nous comicis i aleshores diguin: "En aquesta legislatura vinent prometem fermament la publicació de les balances fiscals i a mès a mès regalarem un xalet amb piscina i un Land Rover a tots els catalans".

Sembla evident, a mès, una questió que apareix reflexada també em aquesta noticia i es tracta d’un aspecte que ja es sospitava: “El ministeri, però, no utilitzarà un únic mètode sinó que publicarà “diverses” balances fiscals, la qual cosa complica encara més el que la Fundació BBVA ja va definir com un “treball de xinesos”.” En altres paraules, que el que es pot fer es barrejar diverses dades amb la fí de provocar tal conglomerat que sigui molt fácil per ells continuar amagant la veritat de l’asumpte relatiu a les balances fiscals, fent públiques unes dades irreals que evidentment no es corresponguin amb la realitat. I compte!!, que això pot passar si és que finalment s’arriben a publicar, que el més fácil serà tot el contrari.

FET CURIÒS

La Fundació BBVA al novembre del 2.007 va portar a cap un complet estudi relatiu a les balances fiscals al periode 1.991-2.005 (tractant-se de l’únic precedent de la publicació d’unes balances fiscals) i que va donar com a resultat que cada català va rebre de mitjana 1.094 euros menys de la quantitat que va aportar i al 2.005 el saldo negatiu arribava als 1.604 euros. Ara, aquesta quantitat passa ja dels 2.000.


Queda clar doncs que no els interessa publicar-les degut que sortint la veritat a la llum sería posar en evidència el següent:

--Que Catalunya posseix un altíssim déficit fiscal com a comsequència de l’expoli portat a cap.

--Que les inversions de l’estat, sobre tot en matèria d’infraestructures són de les més baixes.

--Les raons per les quals no es poden desenvolupar adequadament els nostres seveis que portin a una millora en la qualitat de vida dels ciutadans de Catalunya.

En definitiva, es deixaría al descovert la raó per la qual cada día ens estem empobrint cada cop més en termes econòmics.

Per tot això, no em sorprèn de cap manera que no vulguin publicar les balances fiscals ¿Ho faràn finalment?, si el fan ¿faràn servir dades reals?... ¿Què opineu?.

Conclusió

La publicació de les balances fiscals és vital amb tal de que es pugui arribar a conèixer la situació que estem patint. Tanmateix les comsequencies que això podría portar és el que està provocant, segons la meva opinió, que primer s’estigui ajornant la seva publicació per falta de temps segons ells i després posant com a pretext la falta de consens existent per portar a cap la publicació. I tot allò amb la finalitat ja clara i predefinida de no fer-lo malgrat les promeses fetes


PD: Alguns diuen el que la gent vol sentir malgrat que ja tinguin predefinit que això no serà així.Robert

7 comentaris:

La casa de Pinel ha dit...

mira los balances fiscales son como aquel progama de la tele que se llamaba planeta imaginario.
es aquello de esto es alarmismo y no pasa nada, o aquello de este año se perfila que creceremos.
en fin el resultado simple y llanamente esta a la vista.
precios por las nuves, combustible cada dia mas caro y vamos a darle las gracias que parece que el pobre ha podido enmendar la subida de las energias.
lo de la pasta de catalunya para la proxima legislatura.
un saludo robert.

Josep (sl) ha dit...

Jo també parlo de Balances fiscals. Sols queden 24 hores de marge per a complir el terminis de publicació i me jugo el risc de menjar me el meu text en patates. que no les publiquen.

Anònim ha dit...

Si em permets comentar al teu bloc (no facis el mateix tu, ke tinc el flog mort):

És molt trist tot plegat. Prou ronyosos són els Estats convencionals, ke a sobre hem d'estar a l'espanyol. Ja ens podria haver ocupat un país més decent...
El cas és que això de no publicar les balances fiscals no sé fins a quin punt és legal. El que està clar és que no passa a altres llocs, però espanya és cutre i mira...
Cal recordar a més que semblen existir diverses maneres de contabilitzar aquestes balances (la correcta i l'espanyola, bàsicament). A més, poden amagar informació i tal. El que vull dir és que quan rebem les balances fiscals (si és que les rebem), poden estar trucades, ser falses.

robsup2007 ha dit...

Benvingut/da Empala.
I tant que pots comentar. Aixó és el que dic jo com pots haver vist. Que les balances fiscals o bé directament no es publicaràn o bé se'ns farà de forma enganyosa de tal manera que els hi permeti amagar la realitat. Tens molta raó en el que dius.
Un salut

Robert

La casa de Pinel ha dit...

el solbes no se empana de naaa...

Anònim ha dit...

Hola Robert,
gràcies per passar per l'Ara i Aquí i comentar. La veritat és que estic força d'acord amb tu amb tot el que has dit, i em sorprèn sobretot que remarquis que un dels possibles errors de RCat ha estat no deixar clar que "ni CiU ni PSC, ERC", quan veig pels teus enllaços que ets més proper a l'òrbita de CDC.
Espero que segueixis visitant i comentant a l'Ara i Aquí!

Josep

robsup2007 ha dit...

Ehhh!!,, no soc de CDC, sinò d'ERC, però pròxim a RCat xDD. Però amb el que s'està fent actualment ja no es sap ni el que és el partit.
Un salut

Robert